Petzl márkaleírás

Petzl márkaleírás

Petzl általános ismertető


A családi vállalkozásként induló cég tevékenységét kezdetben két meghatározó erő formálta: Fernand Petzl személyisége és az ő barlangász szenvedélye. Korának egyik legismertebb specialistájaként egész életét annak szentelte, hogy újabb és újabb technikákat fejlesszen ki a függőleges világ felfedezésére. Számtalan kötéltechnikai újítással segítette a föld alatti világ felfedezőit, s ezek a technikák hamar elterjedtek a hegy- és sziklamászók, a magasban munkát végzők és a magasból történő mentés területén dolgozók közt is. A mászóeszközökkel szigorúan egy lapon említendő kiegészítők – mint például a sötétben való mozgást lehetővé tevő fejlámpák – szintén nélkülözhetetlenek a hegyen vagy a föld alatt eltöltött órák, napok során, melyek ott létünk és biztonságunk fontos feltételei. Örök érvényű mondás a természetben aktívan résztvevőknek, és ott veszélyt vállalóknak: Ha útra kélsz, a hátizsákba elsőként a fejlámpát tedd be!

 


A Petzl fejlámpákrólMára már teljesen szokványosnak számítanak a fejlámpák, pedig 1972-ben, mikor a cégalapító, Fernand Petzl kifejlesztette az első, fejen viselhető, pántokra szerelt elemtartót és lámpát, mindez még nagy újdonságnak számított. Az így szabaddá vált kezekkel már bármit kezdhetünk, és a lámpa fénycsóvája mindig arra világított, amerre néztünk. Azóta a fejlámpák a biztonság és hatékonyság igen fontos tényezői. Manapság a Petzl fejlámpák a fejlesztéseknek (izzószálas fényforrások helyett LED-ek alkalmazása, a kiváló minőségű alapanyagoknak és sokféleségüknek) köszönhetően a legegyszerűbb elvárásoktól, az extrém mentési vagy munkafeladatok támasztotta igényekig szinte minden elvárásnak megfelelnek.

A Petzl modellek kiváló teljesítményű fényforrások, a xenon-halogén izzók egyedi tesztelésének, és a világpiacon kapható legkorszerűbb fehér LED-ek szigorú kiválasztásának köszönhetően.

Minden egyes Petzl fejlámpát egyedileg bevizsgálnak és tesztelnek.
A lámpákra 3 év garanciát vállal a gyártó.
Valamennyi modell cseppálló, így időjárástól függetlenül használható.
 

 

A gyártó által használt anyagok, technológiák és eljárások

Cseppálló

Cseppálló fejlámpák, IPX4 vagy IPX6 jelöléssel: ezek a fejlámpák rossz időjárási körülmények között is működnek (erős pára, eső, hó, ). A belsejükbe hatoló víz ellenére is használhatóak, mert az érzékeny területek szigeteltek és rozsdamentes anyagból készültek. Használat után az ilyen típusú lámpákat ki kell szárítani és az elemeket is cserélni kell.

Vízálló

Vízálló fejlámpák, IPX8 jelöléssel: ezek a fejlámpák 1 -5 méter mélységű vízben 30 percig képesek üzemelni. Használat után hasonlóan a cseppmentes lámpákhoz, ki kell szárítani és az elemeket is cserélni kell.

Megjegyzés: ha a lámpa tengervízbe esik, célszerű leöblíteni, majd kiszárítani.