Olang márkaleírás

Olang márkaleírás

Olang általános ismertető

A tartós lábbelik gyártására specializálódott céget az 1980-as évek legvégén alapították Észak-Olaszországban, melynek székhelye a Treviso tartománybeli Volpago del Montello római kori városban található.

Az azóta eltelt időben a cég kivívta magának a jogot, hogy az olaszországi cipőmesterek az ország sikeres és rangos gyártói között emlegessék. Köszönhetik ezt elsősorban annak a fiatalos és dinamikus hozzáállásnak, amit a tervezésért és marketingért felelős jól összeszokott gárda képvisel a tradicionális cipőszakmában. A nagy tapasztalatokkal rendelkező márka jelen van szerte Európában, és számos országban a világon. A gyártmánypaletta egész évben széles választékot nyújt trekking, szabadidő és divat cipőkből évszaknak és felhasználói korosztálynak megfelelően. Az egyedi arculatot képviselő modellek hűen tükrözik a cég jelmondatát: olasz érzületű divat és tervezés. A cipők egytől egyig az Európai Unióban készülnek, ennek köszönhetően tartós és kitűnő minőségű termék az eredmény. Az Olang ízig-vérig olaszos tervezése a legújabb divatirányzatot tükrözi, a lábbelik iránt soha el nem múló szenvedély és szakértelem minden terméküket átjárja. Esztétikus megjelenés + magas funkcionalitás!


A bakancsok bőrrésze minden esetben valódi bőr, és úgy általában is a természetes anyagok felhasználását helyezi előtérbe a tervezés. Ez a tendencia mutatkozik meg a legtöbb hótaposó bélésanyagánál felhasznált gyapjú példáján is. (Azonban az egyszerűbb hótaposók esetén hidegálló műbőrrel kombinált felsőrész és műszőrme a felhasznált anyag.)


A mindig jó ár-érték arányú felnőtt lábbelik mellett a cég palettájának egyik erőssége a gyermekcipők gyártása és nagyszámú választéka. A gyermek modellek a felnőttek számára készített túrabakancsokkal megegyező technológiával és anyagokból készülnek, mely egyben a legnyilvánvalóbb garancia strapabírásukra. Az eleven gyermekek által diktált – nem elhanyagolható – igénybevételnek helytálló tartósságával e márka már sok éve belopta magát az ifjonc felhasználók és persze a gyermeküket minden jóval elhalmozó, de annál kritikusabb szülők szívébe.

 


Modellcsoportok vázlatosan

Utcai modellek


Komfortos, barátságos, lágy formavilágú tervezés és kivitelezés, az ergonómiai szempontok figyelembevételével. A hagyományos civil modellektől eltérő, a túrabakancsok világából adoptált gyártástechnológiának köszönhető szokatlanul tartós, erős felépítés.

 

Kirándulócipők és túrabakancsok


Masszív tartós kivitelezés, rendkívül kedvező ár-érték aránnyal. Felhasználási területnek megfelelően (dombvidéki, hegyvidéki vagy sziklás terep) széles választékkal a lábbeli keménységének (szerkezeti felépítésének) tekintetében.

Példa:

optimális anatómiájú, masszív félcipő: Olang Dakota Tex, Olantex vízálló-lélegző réteggel, Vibram talppal (ajánlás: könnyű túracipő középhegységi és erdős terepre meleg időben, városi őszi-tavaszi, vagy hétköznapi „nyúzásra” szánt masszív félcipő.) Az egyik legkényelmesebb, legnépszerűbb félcipő a választékból.

puha, flexibilis felépítésű bakancs: Olang Cortina Tex, Olantex vízálló-lélegző réteggel (ajánlás: általános középhegységi, erdős terepre, városi téli, vagy hétköznapi „nyúzásra” szánt bakancs.) Az egyik legnépszerűbb bakancs a választékból.

masszív, geometriatartó, relatíve merev felépítésű bakancs: Olang Auronzo, Sympatex vízálló-lélegző réteggel, Vibram talppal (ajánlás: keményebb középhegységi terepre téli viszonyok között is, nagyhátizsákos túrákra, sziklás terepre, könnyebb magashegyi túrákhoz) A legmegbízhatóbb bakancs a választékból, igényes természetjáróknak.

 

Erdész és vadászbakancsok, hótaposók, les- és cserkelő csizmák


Járatlan terepnek megfelelő magas szárú felépítés, hideg, havas időben is komfortos hőszigeteléssel bíró, víz-, hó- és sárálló kivitelben. Zömében fűzős, a felhasználó lábformájához alakítható felsőrésszel.

Példa:

könnyű, puha felépítésű talpszerkezet, fix béléssel: Olang Canadian (ajánlás: általános téli havas terepre, hólapátolásra, szánkózás, sípályán váltócipőnek)

masszív, bakancs kategóriájú talpszerkezettel épített, kivehető belső cipőjű felépítés, gyapjú/hőtükör/filc hőszigetelő réteggel: Olang Centauro (ajánlás: professzionális téli csizma havas terepre, erdészeknek, valamint igényes vadászoknak cserkelésre, lesre egyaránt)

 

Divatvonal


Az uralkodó felhasználási igényeknek megfelelően, döntően a hölgyek részére megalkotott különböző hőszigetelésű és célterületű csizmák és „outdoor”stílusú, tetszetős bakancsok.

Példa:

csinos, lágy vonalvezetésű, félmagas szárú bőrcipő, nyírt gyapjú hőszigeteléssel, komfortos anatómiával: Olang Greta (ajánlás: hideg időre, városi télre, sípályák környékén váltócipőnek)

igényes, magas szárú divatcsizma valódi rókaprémmel díszítve, belül nyírt gyapjú hőszigeteléssel és lélegző-vízálló integrált réteggel: Olang Erika (ajánlás: alkalmi viseletre hölgyeknek, az esztétikus megjelenés mellett magas funkcionalitással) Ez a modell öltöztet!

 


A lábbelik ápolása

  • tisztítsa a cipőket nedves ruhával, szivaccsal, vagy puha kefével
  • soha ne mossa forró vízzel, vagy gépben
  • soha ne tisztítsa kémiai oldószerekkel
  • szárítsa jól szellőző helyen, de távol intenzív hőforrástól, fűtőtesttől
  • ne tegye ki hosszútávon intenzív napsugárzásnak (pl. ablaküveg mögé)
  • ne tegyen papírt a cipő belsejébe, hogy az optimális levegőcserét, párolgást elősegítse
  • a prémes modelleket fésülje puha kefével, ha szükséges
 

 

A gyártó által használt anyagok, technológiák és eljárások

Vibram talp

A technológia névadója az olasz származású Vitale Bramani, aki a harmincas évek végén alakította a Vibram márkát. Napjainkban ez a talp típus a legismertebb és a legkedveltebb a csúcsminőségű lábbelik kategóriájában. Számos cipőkészítő gyár használja a Vibram által kikísérletezett speciális gumikeverékeket, melyekre a nagy kopásállóság és optimális tapadás a legjellemzőbb. A külső talpon elhelyezett robosztus bütykök a puha erdei vagy a keményebb sziklás talajokon is egyaránt jól „kapaszkodnak”, meggátolva a kellemetlen kicsúszást. Mára a Vibram több mint száz féle talptípust készít, amit különbféle tevékenységeknek megfelelően alkalmaznak szerte a világon.

Cordura – gyöngyvászon

Erős poliészter szálakból szőtt textília, mely növeli a bakancs szellőzését, és csökkenti súlyát. Jól kombinálható a bőr felsőrésszel. Nagyon kopásálló, nehezen szakad el.

Lana Virgin-gyapjú

Eredeti angol gyapjúból készített bélés, amit 3-4 mm hosszúságúra nyírt szálakból szőve vagy felszőve alkalmaznak. A gyapjú a leghatékonyabb természetes hőszigetelő anyag, finom szálai között hosszú időn keresztül képes tárolni a testünk által felmelegített levegőt. Antisztatikus és bőrbarát, nehezen szagosodik.

Hőtükör

Alumínium gőzzel bevont anyagréteg, mely a föld irányából felszálló hideg és a láb irányából érkező meleg levegőt visszaveri. Ezt a vékony, könnyű, és hajlékony hőtartó réteget, elsősorban a vadász, horgász modelleknél alkalmazzák, mivel ennél a felhasználói körnél gyakori az egyhelyben állás, ami a lassítja a vérkeringést, így a lábujjak hamar átfagynak.

Sympatex

Szabadalmaztatott vízálló, lélegző laminált membrán réteg, mely 100%-ban újrahasznosítható anyagból készül. Ez a bőrbarát membránréteg rendkívül rugalmas, jól illeszthető a hordozóanyaghoz, lábbelik esetében a bőrhöz és egy erős, szakadásálló réteget képez a bélés és a külső bőr rétege között. A bőr felszínéről képes elvezetni a vízgőz formájában keletkező verejték nagy részét, míg a kívülről érkező csapadékot hatékonyan távol tartja a lábbeli belsejéből. Mind a páraáteresztő mind pedig a vízálló kapacitásnak számszaki határai vannak.A Sympatex membrán esetében vízhatlannak tekinthető a lábbeli, mert 4000 mm feletti kategóriába sorolható.

Olantex

Az Olang márka által kifejlesztett és alkalmazott membrán szerkezetű anyag. Lélegző, vízálló, rugalmas laminált réteg a lábbeli belső bélése és a külső bőr között. A bőr felszínéről képes elvezetni a vízgőz formájában keletkező verejték nagy részét, míg a kívülről érkező csapadékot hatékonyan távol tartja a lábbeli belsejéből. Az Olantex, az 1300-4000 mm vízálló kategóriába sorolható.

OC System

Egyes téli modelleknél alkalmazott, a talp megcsúszását akadályozó különleges technológia. A külső talpon a sarok és talppárna részébe épített, átfordítható, O és C betű formájú szöges betét. Kifordított állapotban a szöges rész stabilizálja a járást akár jeges talajon is, befordított állapotban pedig hagyományos normál talpként funkcionál. Egyszerű, könnyen megszerethető technológia, ami kis méretével ellentétben óriási hasznot hoz.