Olang márkaleírás

Olang márkaleírás

Olang általános ismertető

A tartós lábbelik gyártására specializálódott céget az 1980-as évek legvégén alapították Észak-Olaszországban, melynek székhelye a Treviso tartománybeli Volpago del Montello római kori városban található.

Az azóta eltelt időben a cég kivívta magának a jogot, hogy az olaszországi cipőmesterek az ország sikeres és rangos gyártói között emlegessék. Köszönhetik ezt elsősorban annak a fiatalos és dinamikus hozzáállásnak, amit a tervezésért és marketingért felelős jól összeszokott gárda képvisel a tradicionális cipőszakmában. A nagy tapasztalatokkal rendelkező márka jelen van szerte Európában, és számos országban a világon. A gyártmánypaletta egész évben széles választékot nyújt trekking, szabadidő és divat cipőkből évszaknak és felhasználói korosztálynak megfelelően. Az egyedi arculatot képviselő modellek hűen tükrözik a cég jelmondatát: olasz érzületű divat és tervezés. A cipők egytől egyig az Európai Unióban készülnek, ennek köszönhetően tartós és kitűnő minőségű termék az eredmény. Az Olang ízig-vérig olaszos tervezése a legújabb divatirányzatot tükrözi, a lábbelik iránt soha el nem múló szenvedély és szakértelem minden terméküket átjárja. Esztétikus megjelenés + magas funkcionalitás!


A bakancsok bőrrésze minden esetben valódi bőr, és úgy általában is a természetes anyagok felhasználását helyezi előtérbe a tervezés. Ez a tendencia mutatkozik meg a legtöbb hótaposó bélésanyagánál felhasznált gyapjú példáján is. (Azonban az egyszerűbb hótaposók esetén hidegálló műbőrrel kombinált felsőrész és műszőrme a felhasznált anyag.)


A mindig jó ár-érték arányú felnőtt lábbelik mellett a cég palettájának egyik erőssége a gyermekcipők gyártása és nagyszámú választéka. A gyermek modellek a felnőttek számára készített túrabakancsokkal megegyező technológiával és anyagokból készülnek, mely egyben a legnyilvánvalóbb garancia strapabírásukra. Az eleven gyermekek által diktált – nem elhanyagolható – igénybevételnek helytálló tartósságával e márka már sok éve belopta magát az ifjonc felhasználók és persze a gyermeküket minden jóval elhalmozó, de annál kritikusabb szülők szívébe.

 


Modellcsoportok vázlatosan

Utcai modellek


Komfortos, barátságos, lágy formavilágú tervezés és kivitelezés, az ergonómiai szempontok figyelembevételével. A hagyományos civil modellektől eltérő, a túrabakancsok világából adoptált gyártástechnológiának köszönhető szokatlanul tartós, erős felépítés.

 

Kirándulócipők és túrabakancsok


Masszív tartós kivitelezés, rendkívül kedvező ár-érték aránnyal. Felhasználási területnek megfelelően (dombvidéki, hegyvidéki vagy sziklás terep) széles választékkal a lábbeli keménységének (szerkezeti felépítésének) tekintetében.

Példa:

optimális anatómiájú, masszív félcipő: Olang Dakota Tex, Olantex vízálló-lélegző réteggel, Vibram talppal (ajánlás: könnyű túracipő középhegységi és erdős terepre meleg időben, városi őszi-tavaszi, vagy hétköznapi „nyúzásra” szánt masszív félcipő.) Az egyik legkényelmesebb, legnépszerűbb félcipő a választékból.

puha, flexibilis felépítésű bakancs: Olang Cortina Tex, Olantex vízálló-lélegző réteggel (ajánlás: általános középhegységi, erdős terepre, városi téli, vagy hétköznapi „nyúzásra” szánt bakancs.) Az egyik legnépszerűbb bakancs a választékból.

masszív, geometriatartó, relatíve merev felépítésű bakancs: Olang Auronzo, Sympatex vízálló-lélegző réteggel, Vibram talppal (ajánlás: keményebb középhegységi terepre téli viszonyok között is, nagyhátizsákos túrákra, sziklás terepre, könnyebb magashegyi túrákhoz) A legmegbízhatóbb bakancs a választékból, igényes természetjáróknak.

 

Erdész és vadászbakancsok, hótaposók, les- és cserkelő csizmák


Járatlan terepnek megfelelő magas szárú felépítés, hideg, havas időben is komfortos hőszigeteléssel bíró, víz-, hó- és sárálló kivitelben. Zömében fűzős, a felhasználó lábformájához alakítható felsőrésszel.

Példa:

könnyű, puha felépítésű talpszerkezet, fix béléssel: Olang Canadian (ajánlás: általános téli havas terepre, hólapátolásra, szánkózás, sípályán váltócipőnek)

masszív, bakancs kategóriájú talpszerkezettel épített, kivehető belső cipőjű felépítés, gyapjú/hőtükör/filc hőszigetelő réteggel: Olang Centauro (ajánlás: professzionális téli csizma havas terepre, erdészeknek, valamint igényes vadászoknak cserkelésre, lesre egyaránt)

 

Divatvonal


Az uralkodó felhasználási igényeknek megfelelően, döntően a hölgyek részére megalkotott különböző hőszigetelésű és célterületű csizmák és „outdoor”stílusú, tetszetős bakancsok.

Példa:

csinos, lágy vonalvezetésű, félmagas szárú bőrcipő, nyírt gyapjú hőszigeteléssel, komfortos anatómiával: Olang Greta (ajánlás: hideg időre, városi télre, sípályák környékén váltócipőnek)

igényes, magas szárú divatcsizma valódi rókaprémmel díszítve, belül nyírt gyapjú hőszigeteléssel és lélegző-vízálló integrált réteggel: Olang Erika (ajánlás: alkalmi viseletre hölgyeknek, az esztétikus megjelenés mellett magas funkcionalitással) Ez a modell öltöztet!

 


A lábbelik ápolása

  • tisztítsa a cipőket nedves ruhával, szivaccsal, vagy puha kefével
  • soha ne mossa forró vízzel, vagy gépben
  • soha ne tisztítsa kémiai oldószerekkel
  • szárítsa jól szellőző helyen, de távol intenzív hőforrástól, fűtőtesttől
  • ne tegye ki hosszútávon intenzív napsugárzásnak (pl. ablaküveg mögé)
  • ne tegyen papírt a cipő belsejébe, hogy az optimális levegőcserét, párolgást elősegítse
  • a prémes modelleket fésülje puha kefével, ha szükséges
 

 

A gyártó által használt anyagok, technológiák és eljárások

Cordura – gyöngyvászon

Erős poliészter szálakból szőtt textília, mely növeli a bakancs szellőzését, és csökkenti súlyát. Jól kombinálható a bőr felsőrésszel. Nagyon kopásálló, nehezen szakad el.

Hőtükör

Alumínium gőzzel bevont anyagréteg, mely a föld irányából felszálló hideg és a láb irányából érkező meleg levegőt visszaveri. Ezt a vékony, könnyű, és hajlékony hőtartó réteget, elsősorban a vadász, horgász modelleknél alkalmazzák, mivel ennél a felhasználói körnél gyakori az egyhelyben állás, ami a lassítja a vérkeringést, így a lábujjak hamar átfagynak.

Lana Virgin-gyapjú

Eredeti angol gyapjúból készített bélés, amit 3-4 mm hosszúságúra nyírt szálakból szőve vagy felszőve alkalmaznak. A gyapjú a leghatékonyabb természetes hőszigetelő anyag, finom szálai között hosszú időn keresztül képes tárolni a testünk által felmelegített levegőt. Antisztatikus és bőrbarát, nehezen szagosodik.

OC System

Egyes téli modelleknél alkalmazott, a talp megcsúszását akadályozó különleges technológia. A külső talpon a sarok és talppárna részébe épített, átfordítható, O és C betű formájú szöges betét. Kifordított állapotban a szöges rész stabilizálja a járást akár jeges talajon is, befordított állapotban pedig hagyományos normál talpként funkcionál. Egyszerű, könnyen megszerethető technológia, ami kis méretével ellentétben óriási hasznot hoz.

Olantex

Az Olang márka által kifejlesztett és alkalmazott membrán szerkezetű anyag. Lélegző, vízálló, rugalmas laminált réteg a lábbeli belső bélése és a külső bőr között. A bőr felszínéről képes elvezetni a vízgőz formájában keletkező verejték nagy részét, míg a kívülről érkező csapadékot hatékonyan távol tartja a lábbeli belsejéből. Az Olantex, az 1300-4000 mm vízálló kategóriába sorolható.

Sympatex

Szabadalmaztatott vízálló, lélegző laminált membrán réteg, mely 100%-ban újrahasznosítható anyagból készül. Ez a bőrbarát membránréteg rendkívül rugalmas, jól illeszthető a hordozóanyaghoz, lábbelik esetében a bőrhöz és egy erős, szakadásálló réteget képez a bélés és a külső bőr rétege között. A bőr felszínéről képes elvezetni a vízgőz formájában keletkező verejték nagy részét, míg a kívülről érkező csapadékot hatékonyan távol tartja a lábbeli belsejéből. Mind a páraáteresztő mind pedig a vízálló kapacitásnak számszaki határai vannak.A Sympatex membrán esetében vízhatlannak tekinthető a lábbeli, mert 4000 mm feletti kategóriába sorolható.

Vibram talp

A technológia névadója az olasz származású Vitale Bramani, aki a harmincas évek végén alakította a Vibram márkát. Napjainkban ez a talp típus a legismertebb és a legkedveltebb a csúcsminőségű lábbelik kategóriájában. Számos cipőkészítő gyár használja a Vibram által kikísérletezett speciális gumikeverékeket, melyekre a nagy kopásállóság és optimális tapadás a legjellemzőbb. A külső talpon elhelyezett robosztus bütykök a puha erdei vagy a keményebb sziklás talajokon is egyaránt jól „kapaszkodnak”, meggátolva a kellemetlen kicsúszást. Mára a Vibram több mint száz féle talptípust készít, amit különbféle tevékenységeknek megfelelően alkalmaznak szerte a világon.