Deuter márkaleírás

Deuter márkaleírás

 

Nomád Sport outdoor webáruház Deuter termékek a Nomád Sportban Nomád Sport outdoor webáruház Deuter weboldal

 


Deuter általános jellemzők


A Deuter termékek megalkotásánál elsődleges szempontként mindig is az anatómiai, minőségi és biztonsági követelményeket helyezik szem elé. Lényeges jellemző, hogy a termékcsaládok felhasználó-specifikusan vannak tervezve, azaz minden sportág és válfaj számára differenciáltan tartalmazzák a legszükségesebb funkciókat (pl. hátizsákok esetében 33 különböző megoldást alkalmaznak a termékeknél, melyeket a prospektusokban jól értelmezhető piktogramokkal jelölnek). Sok praktikus kiegészítő-funkció jelenik meg a modelleknél, mely számos egyéb tartozékot vált ki, és amivel súlycsökkenés érhető el a felszerelésben. Így ezek még véletlenül sem maradnak otthon egy kalandos túra alkalmával. A gyártmányok nagy szakítószilárdságú és magas kopásállóságú, de igen könnyű anyagokból készülnek.

„Ha kérdés a hátizsák, a válasz: DEUTER.”


A termékek zömét a felnőtt és gyerekhátizsákok, valamint hálózsákok teszik ki, de ezen kívül megtaláljuk a professzionális háti-gyerekhordozókat, kerékpáros táskákat, öv- és deréktáskákat, utazó- és sporttáskákat, elsősegély-csomagokat, „Camelbak”-rendszerű italtömlőket, pénztárcákat, lábszárvédőket, hátizsák esővédő-huzatokat, valamint megannyi kis- és középméretű kiegészítő táskát.
 

Történelem – a Deuter legjelentősebb évei


1898 Hans Deuter által alapított cég Augsburgban kezdi meg működését. A századfordulón már a vállalat biztosítja a Bajor Királyi Posta zsákjait.
1910 Jelentős katonai felszerelés-gyártás (hátizsákok, sátrak, övek).
1938 A svájci Eiger északi falán Anderl Heckmair vezette sikeres és legendás megmászás – Deuter hátizsákban. (A négy fős expedíció tagjaként mászó Heinrich Harrer-ről szól az 1997-ben készült „Hét év Tibetben” c. világhírű film, Brad Pitt föszerepével.)
1939 A fekete év – a II. világháború. Minden felszerelés és sátor gyártás felvevő piaca a fegyveres erők.
1953 A himalájai Nanga Parbat (8.125 m) első sikeres megmászása Hermann Buhl által. A siker részese egyben az expedíciót hátizsákokkal, táskákkal és sátrakkal ellátó Deuter cég.
Megjelennek az első perlon anyagú hátizsákok.
1968 Új szövet-alternatívaként elsőként gyártja a nagy előrelépést jelentő Nylon hátizsák sorozatot.
1971 Hátizsákok, bőröndök és táskák vezető gyártójává válik Németországban.
1972 Negyedik alkalommal is a Deuter látja el a német olimpiai csapatot utazó- és sporttáskákkal.
1985 A kiválóan szellőző AIRCOMFORT-hátrendszer megszületése és szabadalmaztatása. Az alkalmazott forradalmi technológia újradefiniálja a hátizsákpiacot.
1988 Hegymászók, hegyi vezetők és motorosok csatlakoznak a Deuter fejlesztői csapatába, mely közvetlen befolyással bír a termékpalettára.
1990 Az egyre népszerűbb hegyikerékpározás igényei számára, Andi Heckmair (Anderl Heckmair fia) fejlesztésével létrejön a Deuter hátizsákok teljesen új válfaja: a „BIKE 1” kerékpáros hátizsákok.
1996 A kiváló anatómiájú AIRCONTACT hátrendszer bevezetése, valamint a szigorú német TÜV/GS minőségügyi követelményeknek megfelelő gyermekhordozó hátizsákok megalkotása.
1998 Megszületik a később hihetetlenül népszerűvé váló AIRCOMFORT-FUTURA hátkonstrukció.
2002 A multifunkcionális AC-LITE sorozat megalkotása.
2005 Egy új koncepció létrejötte: a SHIELD hátkonstrukció. Az integrált és TÜV/GS által jóváhagyott protektor motorosok és a téli sportot kedvelők gerincének védelme érdekében.
Ugyanebben az évben a Deuter kerékpáros hátizsák-modellek nyerik az Eurobike fejlesztési aranydíját.
2006 A női anatómiájú SL-WOMEN’S FIT rendszer elterjedése.
2007 Az új termelési technológiák: a hátizsákok egyes típusainak (SHIELD sorozatok) gyártásainál bevezetik a vízálló képességű ultrahangos hegesztési technológiát.
A hálózsákoknál megjelenik a kiváló tulajdonságú, de olcsó Deuter Thermo ProLoft ® töltőanyag.