Kong márkaleírás

Kong márkaleírás

Cégtörténet

A Kong-Bonaiti egy régi, de technológiailag modern fejlesztésű olasz cég, mely vezető szerepet tölt be a karabinerek és számos egyéb biztonságtechnikai felszerelések gyártásában. A termékeket használják a hegymászás, életmentés, barlangászás, hajózás és alpintechnikai munkafolyamatok végzésénél.

A Kong s.p.a. cég- mai székhelyén- kezdte termékeit gyártani 1977-ben, de története sokkal régebbre nyúlik vissza. Egészen pontosan 1830-ra, mikor is Giuseppe Bonaiti létrehozta gépészeti műhelyét Leccoban, a Comói-tó környékén, mely akkoriban eléggé szokatlan vállalkozásnak tűnt.

Ebben a műhelyben, kollégái segítségével kezdte el gyártani azokat a karabinereket, melyek világhírnevet hoztak a Bonaiti cégnek.

1977-ben, nagyszabású átszervezések keretein belül a céget átnevezték Kong névre. A cég ekkori tőkéje 2 millió euró volt. Új gyár épült fel Monte Marenzóban 1115 m2-nyi területen, 70 fős személyzettel, modernebb gépekkel. A cél, jobb minőségű termékek gyártása és a maximális biztonság szolgáltatása.