Feliratkozás RSS hírcsatornáinkra

Mi az az RSS? Mire lehet használni?

Nomád Sport RSS

Ha szeretne minden alkalommal értesülni arról, milyen akciót és leértékeléseket, aktuális ajánlatot vagy mások által választott TOP termékeket kínálunk Önnek vagy, ha az érdekli, hogy milyen új elemmel bővült webáruházunk, akkor feliratkozhat e-mailen vagy valamilyen RSS olvasón keresztül az ún. RSS feed-re.

Jó, de mi az az RSS?

RSS technológiát a világon több milliónyi weboldal alkalmazza, hogy olvasóik nyomon követhessék az oldalon megjelenő cikkeket, érdekességeket és változásokat.

A "régi szép időkben", amikor még csak könyvjelzőket (bookmark) alkalmaztak, akkor rendszeres időközönként vissza kellett térnünk egy weboldalra, hogy megtudjuk, változott-e valami. Már akkor is voltak kezdetleges szolgáltatások, amelyek e-mailen értesítettek 1-1 oldal változásáról - de ez mindig egy konkrét oldalt érintett csak és legtöbbször nem is volt megbízható.

Az RSS-nek köszönhetően ma egy RSS olvasó segítségével (pl. Google Reader) nyomon követheti a kedvenc blogjait, hírmagazinjai változását, folyamatosan informált lehet. Az RSS feed-re egyszerű feliratkozni, ma már a legtöbb browser is támogatja (pl. a Firefox Live Bookmarking-ja) az RSS feed-ek olvasását.

Hogyan használhatja az RSS-t?

RSS Olvasó - Elöször is, be kell szereznie egy ún. RSS olvasót. Használhatja például a Google Reader-t, vagy a gépére telepíthet olvasót is.
Ha feliratkozott egy RSS feed-re, akkor megkapja az olvasatlan bejegyzéseket. Ezeket - mint például az emaileket - tudja olvasni.
Még több az RSS-ről: Wikipedia