Teva márkaleírás

Teva márkaleírás

A Teva cégről

USA, Arizona állam, Grand Canyon, 1984.
Mesés szépségű, kanyargós szurdokvölgy mélyén a Colorado rohan távoli célja, a Kaliforniai-öböl felé. A világhírű tájegység, a nézelődő „kocaturisták” időtöltése mellett kiváló terepet biztosít aktív sportok űzésére. A folyó víztükrén teljesít szolgálatot Mark Thatcher, egy fiatal vízi-túravezető (river guide) aki napi munkája során sűrűn váltogatja a lába alatti közeget, azaz hol vízben, hol pedig forró sziklán mozog, jelentős szintkülönbségeket leküzdve. Szüksége van tehát egy olyan lábbelire, mely a fenti körülményeknek optimálisan megfelel, szellős, gyorsan szárad, kis helyigényű, könnyű, és nem utolsó sorban jól tartja a lábat. Miután elképzelésének, igényeinek megfelelő lábbeli nem létezik az akkori piacon, saját gondolataitól ihletve megalkotja a világ első sport-szandálját. (Kép! teva.com/History)
A könnyű, de masszív szivacsos talp és a szintetikus hevederekből álló felsőrész már tudja a legfontosabb funkciókat, azaz tépőzárral állítható bokaméret, 5-pontos rögzítés a talphoz, anatómiai tervezésű felépítés, vízálló tulajdonságok és minimális súly. A gondolatból fogant kivitelezés olyannyira bevált, hogy hamarosan márka született belőle, mely a „Teva” nevet kapta.
A „sportszandál” fogalom, és a velejáró megannyi előny hamar népszerű lett a természetsportokért és életmódért rajongók táborában - szaknyelven az outdoor műfajában. Az azóta eltelt 25 év innovatív munkásságának eredményeképpen számtalan fejlesztés, forradalmi újítás és széles skálájú termékpaletta jött létre. Természetesen - a márka szülőhelyének szellemében - a vízi örökség és alkalmasság továbbra is jelen van a modellek zöménél.
A víz orientálta tervezés egyben szenvedély, de egyben óriási kihívás is, mely állandó tökéletesítésre inspirálja a Teva szakembereit. Bárki, aki már egyszer megcsúszott jégfolton, vagy kénytelen volt gyalogolni órákat vizes zokniban, az tudja, hogy ez a közeg egyben örömökkel teli játszótér, ugyanakkor megpróbáltatásokkal járó fenségterület is. E kettősség - mint paradoxon - adja az egyik legnagyobb hajtóerőt a nagy tapasztalatokkal rendelkező cégnek, melyet a „játék és védelem” szópárral lehet legjobban jellemezni.

Ha vizet találsz, megtalálod az életet. Ez egy egyszerű filozófia, de ez az alapvető igazság ebben a világban. A víz, mint élettér, és Földünk véges édesvízkészletének védelme a Teva filozófiáját is formálta. Ennek fontosságát felismerve a cég hol támogatásokkal, hol pedig aktívan részt vesz nemzetközi szintű környezetvédelmi mozgalmakban, szerte a világon. Tagja több jelentős természetvédelmi szervezetnek. Nagynevű filmrendezőkkel együttműködve környezetvédelmi témájú kampányfilmek készítésében is élen jár.

Teva termékek kategorizálás

Felhasználók szerint
Célterület
Modellcsoportok
 
 • férfi
 • női
 • gyermek
 • túra
 • hegymászás
 • vízi sportok
 • „multisport”
 • utazás
 • városi modellek
 • női és férfi modellek
 • félcipők
 • hibrid modellek (átmenet a szandál és a félcipő között)
 • sportszandálok
 • utcai szandálok
 • flip-flop szandálok
 

A modelleknél felhasznált anyagok, technológiák

AgION ™ - az antimikrobiális kezelés

A technológiai kezelés során ionizált ezüstöt, egy természetesen előforduló mikroba gátló anyagot visznek fel a lábbelire. A kezelés csökkenti kellemetlen szagokat okozó baktériumok jelenlétét.
 
ALF - antibakteriális bélés

Mikroszálas anyagokon és velúrbőrön alkalmazott kezelés, amely fizikai és kémiai tulajdonságai révén gátolja a kellemetlen szagokat okozó baktériumok növekedését.
 
All-Weather – bőrkezelés

Egy speciális cserzési eljárással védetté teszik a lábbeli bőranyagát az időjárással szemben, és egyben patinás külsőt is kap a felület.
 
DrainFrame ™

Talpba épített, vízelvezető pórusok sokaságából összeálló réteg, mely szabad távozást enged a lábbelibe jutott víznek, azonban a törmelék, kavics bejutását megakadályozza.
 
eVent ®

A vízáteresztő szövet folyamatosan képes az izzadság által létrejött nedvességet kibocsátani, így biztosítva a lábbeli belsejének szárazságát. Emellett milliónyi pórusának köszönhetően lehetővé teszi a megfelelő szellőzést, légcserét.
 
Liquid Frame ™ technológia

A szabadalmaztatott technikai megoldás a lábfejet 360 °-os koszorúként, azaz egyszeri, folyamatos hevederként fogja körül. A megoldás, a láb egyben könnyű és gyorsan száradó bölcsője.
 
Microban ™

Az ezzel a megoldással kezelt lábbelik esetében, a természetes mikroba-gátlóként működő (kis mennyiségű, nem mérgező) cink por segít csökkenteni a kellemetlen szagokat okozó baktériumok elszaporodását. A technológia hatását nem csökkenti a lábbeli tisztítása és a tartós használat sem.
 
7mm Mush ™ - talpbetét

7mm vastag anatómiai kiképzésű, EVA-habból készült talpbetét, mely felveszi a láb egyedi alakját. (cipőknél alkalmazva)
 
Mush ®

Befecskendezéssel a cipőfelsőrészbe juttatott puha, komfortos réteg, az elérhető legnagyobb komfort érdekében.
 
Mush ™ EVA talpbetéttel

A „Mush” technikai megoldás felhasználásával, és a már ismert, optimális tulajdonságú EVA anyag (EtilénVinylAcetát-hab) alkalmazásával készített anatómiai talpbetét.
 
Outlast ® - hőmérséklet szabályzás

Milliárd mikro kapszulát tartalmazó réteg kiegyenlíti a test hőmérsékletét a jelentősen változó környezeti hőmérséklethez képest. Elősegíti, hogy a szervezet fenntarthassa termikus egyensúlyát, fékezve a túlmelegedést vagy a gyors lehűlést.
 
Protection Web ™

A szövetbevonatot arra tervezték, hogy védelmet nyújtson a lábnak anélkül, hogy csökkentené a lábbeli rugalmas tulajdonságát.
 
River Rubber ®

Egy speciális gumikeverékből álló talp, mely csúszásmentes tapadást biztosít vizes közegben sziklán, üvegszálas vagy gumi hajótesten.
 
Shoc Pad ™

A poliuretán / EVA keverékéből álló sarokegység ütéscsillapító hatása révén egyenletes energiaátadást biztosít az egész talpfelületre, megkímélve a sarokcsontot. Ez a megoldás ténylegesen nagyobb energia-kihasználást biztosít járás közben.
 
Spider 365

Több összetevőből álló gumikeverék, mely kiváló tapadást és tartósságot biztosít különböző adottságú környezetben.
 
Spider Rubber ®

Sokoldalú tulajdonságokkal rendelkező talpgumi, az elérhető legnagyobb tapadás és tartósság érdekében. Nem hagy nyomot, nem morzsolódik. Jól teljesít nedves és száraz terepen is.
 
SpiderXC ™ Rubber Outsole

Ennek a talpguminak a legjellemzőbb tulajdonsága sokkal inkább a kopásállóság és tartósság, mint a kiemelkedően magas tapadó-képesség. Durva, extrém terepen ez a kompromisszum a legideálisabb.
 
SSR Rubber Outsole

A magas súrlódási együtthatóval rendelkező gumikeverék fokozott tapadó-képességű tulajdonságával minimálisra csökkenti a megcsúszás lehetőségét.
 
Sympatex ®

Ultra-vékony, pehelykönnyű, vízálló-lélegző bélés, mely szárazon tartja a lábat, miközben lehetővé teszi a lélegzést, szellőzést. A négyzetcentiméterenkénti több mint 57billió pórus hatékonyan engedi át a vízgőz molekulákat, miközben az esőcseppeket nem engedi be. A Sympatex tulajdonságainak megőrzéséhez érdemes figyelembe venni, hogy működését jelentősen csökkenti a nagymértékű por, piszok, só vagy olaj.
 
T.P.U. (Thermo-Plastic Urethane)

A termikus gyártási folyamat eredményeképpen két vegyületet úgy olvasztanak össze, hogy a végeredmény egy olyan szerkezeti anyag, ahol a merevség és a rugalmasság ideális együttese jön létre.
 
TPU Drain Frame

A TPU (Thermo-Plastic Urethane) kiváló fizikai tulajdonságainak felhasználásával integrálják a lábbeli felsőrészét és talpát, miközben a Drain Frame nedvességkivezető technológia gondoskodik a lábfej szárazon tartásáról.
 
Traction Rubber ™

Az egyik legnagyobb tapadással, kopásállósággal és kapaszkodóképességgel rendelkező gumikeverék extrém igénybevételre.
 
Universal Strapping System

A Teva által szabadalmaztatott pántrendszer négy ponton kapcsolódik a talphoz, ezáltal biztosítva az ideális anatómiai támasztást és vezetést a lábnak.
 
Vibram ® gumi külső talp

Az outdoor világában legismertebb, tradicionális talpgumi. Egyedülálló a tapadás és a kopásállóság tekintetében.
 
Washable Ortholite ™ Footbeds

A fogyasztóktól származó, 80%-ban újrahasznosított anyagból készült talpbetét kiképzése stabilitást és komfortos támasztást ad a lábnak. Mosható, és egy anti-mikrobiológiai kezelés eredményeképpen tartósan csökkenti a kellemetlen szagokat.
 
Wraptor Lite ™

Könnyű pántrendszer, amely a lábfejet körbeölelve biztosítja a pontos illeszkedést és támasztást.
 
Wraptor ™ Fit System

A lábfejet 360°-ban körülölelő könnyű, belső szerkezet rejtett módon egyesíti a lábbeli felsőrészét a talppal, valamint a fűzőket.
 
Wraptor ™ Ratchet

A lábfejet körülfogó heveder egy racsnis finomállító csattal van egybeépítve, markáns és pontos szabályozást lehetővé téve. (A technológiát korábban más cégek a kerékpáros cipőknél is alkalmazták, nagy sikerrel.)