Robens márkaleírás

Roben márkaleírás

 

Nomád Sport outdoor webáruház Robens termékek a Nomád Sportban Nomád Sport outdoor webáruház Robens weboldal

 


Robens általános ismertető

Az outdoor sport iránti szenvedélyük mélyen a múltban gyökeredzik. Klaus Robens által 40 éve Németországban alapított cég jól ismert a nemzetközi outdoor piacon. A fiatal Kalus sok vakációt töltött sátorban kajaktúrái alkalmával, már gyermekkorában magával ragadta ez az életforma. 4 évesen diákként egy sporteszközöket forgalmazó céghez állt be tanoncnak. A diákévek alatt megszerzett tudását később kamatoztatta. 1973-ban megalapította Robens néven saját cégét feleségével. Wentorfi házuk pincéje volt az iroda, első sátor kollekciójuk kirakata kertjük füves területe volt. Később Olaf Bracht ipari formatervező csatlakozott a céghez, munkájának eredményeként termékeik kínálata bővült, tökéletesedett. A márka minőségi termékeivel és méltányos áraival bekerült az outdoor piac vérkeringésébe. Sátraik vízállósága évről évre növekedett, a 30 évvel ezelőtt mindössze 1000 mm víznyomásállóságú anyagok napjainkban már 5000 mm, azaz 5 méteres vízoszlop nyomásának képesek ellenállni. 40 év alatt a cég számos díjat nyert.
A sátrak minőségére jellemző, hogy megbízható vízállóságuk mellett rendkívül stabil, szélálló konstrukciók. Családi sátraik képesek 140 km/órás széllökésnek is ellenállni, míg tipi modellek 168 km/ órás széllökésekben sem törnek meg. 
 
 
 
A fejlődés nem állhat meg. A Robens új outdoor felszerelések fejlesztésébe kezdett, mára termékpalettájukon megtalálhatjuk a hálózsákokat, kényelmes és könnyű kemping bútorokat, kiegészítőket.


Robens sátor kategóriák

A Robens sátrai 5 kategóriára oszthatók.

  • Lite kategória: jellemzője, hogy extrém könnyű anyagok felhasználásával készül, könnyített fémötvözetű rudazattal. A sátrak ponyvái 3000 mm vízállóságot garantálnak, szakadástűrő anyaguk viharos szélben is megbízható oltalmat nyújtanak. A modellek padlóponyvái 10.000 mm-ig vízállóak. Egyszerű felállításuk és kis csomagméretük miatt népszerűek.
  • Trail kategória: kb.20-40 dekával nagyobb súlyúak, mint a lite modelljei. Ez a súly és méret azonban még mindig kényelmesen szállítható hátizsákban, kerékpáron. Vízállóságuk 5000 mm, szakadástűrő anyaguk viharos szélben is megbízható oltalmat nyújtanak. A modellek padlóponyvái 10.000 mm-ig vízállóak. Alpesi kempingekben is bátran használhatjuk.
  • Sierra: üvegszál merevítésű, csekély súlyú modellek, középhegységtől a tengerpartig bátran használhatjuk. Külső ponyvájuk 3000 mm vízállóságot garantál, a padlóponyva 5000 mm-ig vízálló. Kis súly és csomagméret jellemzi ezeket a modelleket, gyalogosan hátizsákban, kerékpáron kényelmesen szállíthatók.
  • Adventure: nagy, családi nyaralások komfortos színtere. A modellekben állva is kényelmesen közlekedhetünk. Minőségi anyagai, ötletes belső kialakításuk kellemes miliőt teremt még rossz időben is. A külső sátor ponyvái 5000 mm vízállóságot garantálnak, míg az aljzat 10.000 mm-ig vízálló. Viharban is stabil konstrukciók, erős anyaguk, rudazatuk nagy széllökéseknek is képesek ellenállni.
  • Outback: hosszú, tengerparti, nagy családi kempingezésekhez ajánlott modellek. Külső ponyváik jól tűrik az erős napsugárzást, ötletes szellőző ablakaik garantálják a hatékony szellőzést. A modellekben állva is kényelmesen közlekedhetünk. Hydro Tex Polycotton anyaga kiválóan szellőzik, hőszigetelő és vízlepergető. A sátor aljzata 5000 mm-ig vízálló, külső ponyvája szárazabb, mediterrán klímájú országokban nyaralva elegendő vízállóságot biztosít. Rudazatuk erős, könnyű alumínium ötvözetből készültek.